Постинг
07.05.2010 00:23 -
Заек задушен на яхния
Заек задушен на яхния
Продукти:
6 порции заек
100 м.л. олио
20 малки лукчета
2 моркова
2 червени чушки-средни
10 скилидки чесън
2-3 картофа
20 маслини
20 зърна пипер
2 зърна бахар
2 дафинови листа
1 лъжичка червен пипер
1 с.л. брашно
Ѕ лъжичка чубрица
1 ч.ч. вино
2 стръка риган
магданоз
Лукчетата се обелват, като се запазва ципата. Морковите се нарязват на кръгчета, чушките на едро,а картофите на кубчета. Скилидките чесън не се белят. В тенджера под налягане се загрява олиото. Заешкото се запържва 1-2 минути като се разбърква. Добавят се всички продукти /без магданоза/ и сол на вкус. Долива се вода. Оставя се 1 час леко да „фъска”. Като се отвори се нарязва магданоза.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари